Home ADMINISTRATIE Online boekh.
PDF Afdrukken E-mail

Online boekhouden op basis van scannen

 

Boekhouding goedkoop en makkelijk

 

Dat iedere ondernemer zijn boekhouding op orde moet hebben is alom bekend. Ook dat vele, met name, kleine zelfstandigen de boekhouding als een drama ervaren.

De meeste kleine ondernemers hebben geen verstand van boekhouden en besteden die daarom uit of men probeert de kosten te drukken door zelf “te prutsen”.

In beide gevallen levert de boekhouding nogal eens een frustratie op; of te duur, of te weinig overzicht of gewoon, naar achteraf blijkt, een chaos. Maar er is hoop: scannen.

 

Uitbesteden, zelf doen of samenwerken met uw boekhouder

 

Uitbesteden

U kunt uw administratie helemaal uitbesteden. Maandelijks of per kwartaal levert u uw map  met bonnen in bij de boekhouder. Die gaat er vervolgens mee aan de slag en doet de aangifte BTW.

·         Voordeel: geen uitzoekerij wat wel en niet kan en mag en moet.

·         Nadeel: elke maand de boel opsturen of langs brengen en tussentijds nauwelijks inzicht in uw bedrijfsresultaten


Zelf doen

U kunt natuurlijk uw boekhouding ook helemaal zelf doen.

·         Voordeel: u heeft steeds inzicht in de stand van zaken en het kost u alleen de aanschaf van een boekhoudpakket

·         Nadeel: : u bent mogelijk niet op de hoogte van alle boekhoudregels waardoor de administratie in een drama kan eindigen. Natuurlijk bent u ook de nodige tijd aan de boekhouding kwijt die u wellicht beter aan uw onderneming had kunnen besteden

 

 

Samenwerken met uw boekhouder

Bij BelastingWerk kunt u bovenstaande mogelijkheden combineren: U scant uw documenten en het boekhoudprogramma van BelastingWerk leest deze documenten in. Na een snelle controle door een professionele boekhouder is uw administratie snel en goed verwerkt.

Bankmutaties worden als bestand direct ingelezen en op een zelfde automatische manier verwerkt.

Het blijkt in de praktijk prachtig te werken. Vergelijkende testen wijzen uit dat de scan-applicaties hun werk uitstekend verrichten. En als goed ondernemer zult u begrijpen dat, als er minder arbeidskracht nodig is, het ook goedkoper kan.Gemak dient de mens

 

Omdat dit soort applicaties als een internetoplossing worden aangeboden is een terugkoppeling door middel van diverse, eenvoudig te lezen, financiële rapporten een fluitje van een cent geworden. U heeft direct toegang tot uw boekhouding en bent dus continu op de hoogte van bijvoorbeeld klanten die nog moeten betalen, openstaande inkoopfacturen en de winst die u tot nu toe heeft gemaakt.

Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de boekhouding het desbetreffende gescande document op te halen. Met een paar muisbewegingen tovert u de inkoopfactuur boven water. Geen gezoek meer in allerlei ordners. Boekhouden op basis van scannen. Gemak dient de mens.